Vučić: I Sarajevo i Dodik su nas napali

Srna
Vučić: I Sarajevo i Dodik su nas napali
FOTO: Fena / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće ukinuti RS suprotno volji srpskog naroda i da to Srbija ne može da prihvati.

"To može da se desi ukoliko to bude volja srpskog naroda. Suprotno volji srpskog naroda da ukinete Republiku Srpsku, Srbija ne može da prihvati", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je napomenuo da su Srbiju “napali” i Sarajevo, ali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog načina na koji je RS pomenuta u prijedlogu Strategije odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije.

"Juče nas je za to isto napao Dodik. Oni su nas (Sarajevo) napali zato što pominjemo RS, a to je naša međunarodno-pravna obaveza po Dejtonskom sporazumu, a Dodik je rekao: “A što pominjete BiH? “, ako ste razumeli smisao njegovih reči. Čak je rekao: Tražićemo da se izbaci BiH iz toga", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je pritom Srbija samo radila svoj posao, poštovala Dejtonski mirovni ugovor i navela da je za očuvanje RS-a unutar BiH.

Vučić je dodao da u Srbiji ćute na uvrede koje stižu iz Sarajeva, kao i na to da je Kosovo za njih nezavisna država.

Na pitanje da li smatra da su se incidenti poput onog u Narodnoj skupštini RS-a, zatim onog u Crnoj Gori prelili u Srbiju, Vučić je rekao da nije teoretičar zavjere da u svemu vidi sličnost.

"U RS-u je došlo do međustranačkog sukoba u vezi toga da li nosite NATO zastavice ili ne, u Crnoj Gori su bili jedini veoma ozbiljni razlozi za političko trvenje, a ne fizički sukob, jer je riječ o važnoj temi za srpski narod", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije