Vučić i Erdogan počastili se u turskoj pekari u Beogradu

Anadolija
Vučić i Erdogan počastili se u turskoj pekari u Beogradu
Abdullah Kavukcu, predsjednik Upravnog odbora Simit Sarayi, u lokalu turskih pekarskih proizvoda u Beogradu u utorak je ugostio predsjednike Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića.

Ovom prilikom, njih dvojica su se počastila simitom (perecom sa susamom) i turskim čajem.

Nakon zvaničnih susreta u Beogradu, Erdogan i Vučić su u pratnji zvaničnika dvije zemlje na poziv Kavukcua posjetili i jedan od 12 lokala ovog poznatog turskog lanca pekarskih proizvoda, koji se nalaze u Beogradu.

Kavukcu je izjavio kako Erdogan, između ostalog, ima cilj da Turska u skoroj budućnosti svijetu predstavi deset turskih brendova te dodao kako u Simit Sarayu žele da upravo oni budu jedan od tih brendova.

"Obećali smo da ćemo mi biti jedan od tih deset brendova. Već sada imamo lokale u 22 zemlje", rekao je Kavukcu, dodavši kako će nastaviti otvarati lokale diljem svijeta.

Podsjetio je kako su nedavno u Srbiji kupili Cafe Costa, nakon čega su u srbijanskoj prijestolnici otvorili lokal pekarskih proizvoda Simit Sarayi.

Kazao je kako su došli na ideju da tokom posjete turskog predsjednika Beogradu, Erdogana i Vučića pozovu da posjete njihov lokal, što su oni i prihvatili.

"Bili su vrlo zadovoljni. A mi smo im obećali da ćemo do kraja ove godine u Srbiji zaposliti oko 500 ljudi", rekao je Kavukcu.

Dodao je da će tokom 2018. godine i u drugim gradovima Srbije otvoriti lokale Simit Saraya, dok do kraja ove godine u Beogradu planiraju otvoriti 15 lokala.

Kavukcu je rekao kako je srbijanski predsjednik pokazao posebno interesovanje za proizvode koje nudi ovaj proizvođač, te rekao da će ih ponovo posjetiti. 

Turski lanac Simit Sarayi posjeduje lokale u Londonu, New Yorku, Amsterdamu, Berlinu, Frankfurtu, Minhenu, Roterdamu i brojnim drugim gradovima. U ovom lancu pekarskih proizvoda služe se kafa, čaj, simit, pite i razne druge poslastice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije