Vučić: Hoće li to Sarajevo da pokuša Srbiji zabraniti da se naoružava

Radiosarajevo.ba
Vučić: Hoće li to Sarajevo da pokuša Srbiji zabraniti da se naoružava
Foto: AA / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne zanima da razgovara sa liderima opozicije, dok je za dijalog sa građanima uvijek otvoren.

U intervjuu za televiziju Pink, Vučić je rekao da su mnogi željeli da razgovaraju sa njim, ali da on ne želi da razgovara sa (liderima opozicije) Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem i da ne postoji ta sila koja će ga natjerati na to.

„Mene to ne zanima. Ja sa njima neću da se sastanem. Za narod i za građane sam uvijek otvoren. A za ove lopove ne. A zašto nisu u zatvoru, to je teško pitanje. Zato što su cjelokupan pravosudni sistem oni postavili. Što da ja pričam sa nekim ko priča da ja urušavam teritorijalni integritet, a u njihovo vrijeme Kosovo proglasilo nezavisnost i Crna Gora otišla iz Jugoslavije“, rekao je on.

Govoreći o protestima opozicije, Vučić je rekao da najveća podrška tim skupovima u Beogradu stiže iz medija Zagreba, Sarajeva i Prištine i da je potrebno da se ljudi zamisle zbog čega je to tako.

„Šta mislite zašto se Zagreb raduje propasti Aleksandra Vučića? Zašto sam im ja problem? Smeta im to što je Srbija snažnija. Ja sam iz Sarajeva čuo primjedbe na to što se Srbija naoružava. Hoćete vi da nam zabranite?“, rekao je Vučić.

On je rekao da su kosovski mediji napravili glavnu vijest od protesta u Gračanici, na kojem je učestvovalo, kako je rekao, „19 ljudi“.

Povodom protesta koji se održavaju u brojnim gradovima Srbije, Vučić je rekao da ga najviše plaši da „opozicija Đilas, Jeremić, Obradović“ ne pokuša nešto nasilno da uradi.

Predsjednik Vučić izjavio je da ga je najviše strah da na Kosovu ne dođe od nasilja prema Srbima jer je tamošnja politička situacija „usijana“ i nada se da će se što prije ukinuti takse na srpsku robu jer bi se tako nastavili razgovari a kada se razgovara, naveo je, teže dolazi do sukoba.

Komentarišući izjave o mogućem ukidanju taksi, Vučić je rekao da nije siguran da će to biti odmah, ali vjeruje da će se tako uraditi, glasanjem u kosovskoj skuštini, da se „sačuva obraz“ kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije