Vučić: Đilas je zaradio 619 miliona eura dok je bio državni funkcioner

Radiosarajevo.ba
Vučić: Đilas je zaradio 619 miliona eura dok je bio državni funkcioner
PrtScr / Aleksandar Vučić i Dragan Đilas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć na Pinku da nijedan tajkun ili političar neće biti zaštićen i da će pravda biti vraćena narodu u ruke, jer je to od presudnog značaja za budućnost zemlje.

"Mnogi ljudi u ovoj zemlji su mislili da tajkuni i političari moraju da budu zaštićeni, jer mogu da kupe sve. Moj odgovor je da to nije moguće i da će svako biti jednak pred zakonom. To malo pravde moramo da vratimo narodu u ruke i da svako odgovora bez obzira koliko novca ima, koliko je miliona uzeo sebi i bez obzira na to koliko je umiješan u politiku i na kojoj se funkciji nalazi", poručio je Vučić.

Kaže da je ova vlast bila u stanju uhapsiti pet ili šest predsjednika općina koji pripadaju SNS i da pritom nisu govorili da je to politički ili neki drugi progon, dok na primjer "protiv Zelenovića iz Šapca kada nešto podnesete, iako ima 50 krivičnih prijava protiv njega, to je onda politički progon".

"Građani trebaju znati da je Dragan Đilas bio državni funkcioner kada je sa svoje četiri kompanije zaradio 619 miliona eura, što je gradnja 2.000 obdaništa", napominje Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije