Vučić danas u Moskvi kupuje borbene avione

Fena
Vučić danas u Moskvi kupuje borbene avione
Wikipedia / MiG 29
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i delegacija Ministarstva odbrane borave u jednodnevnom posjetu Moskvi gdje bi trebalo da se realizira dogovor o preuzimanju šest aviona MiG 29.

Vučić će tom prilikom razgovarati s ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom te prisustvovati prezentaciji aviona i vojne opreme.

MiG-ovi stižu do kraja marta, rekao je za RTS pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović te dodao kako "Srbija nakon 25 godina ponovo dobiva lovce".

"Ono što je značajnije od samih aviona je mogućnost da na jedan trajan, temeljan i efikasan način riješimo sposobnost zaštite zračnog prostora, što je gorući problem ne samo srbijanskog ratnog zrakoplovstva nego i svih zemalja u regiji“, rekao je Miloradović. 

Uoči posjete Moskvi, srbijanski premijer je izjavio kako bi Vojska Srbije u naredna tri mjeseca mogla da dobije šest MiG-ova 29 i da je za njih s Rusijom dogovorena veoma dobra cijena. Naglasio je kako Srbija, kao vojno neutralna zemlja, želi samo da u svakom trenutku zaštiti vlastite građane i međunarodno priznate granice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije