Vučić: Bolje da je Izetbegović rekao "da" nego "nadam se da"

Tanjug
Vučić: Bolje da je Izetbegović rekao "da" nego "nadam se da"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će odgovorno analizirati izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Dodao je da se  ne potežu tek tako riječi rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija, ali da neće otkazati posjetu Predsjedništva BiH Beogradu, kao sto je Sarajevo otkazalo posjetu Tomislava Nikolića, "zbog pet puta manje stvari".

On je ukazao da je Izetbegović u intervju za DW iznio lični stav prema Kosovu i drugim stvarima koje se odnose na Srbiju, tako da će i to biti uzeto u obzir i u skladu s tim i postavljena politika njegove zemlje.

"To što neki govore da je na osnovu lažne vijesti - pa, bolje da je ostalo onako, nego ono sto smo mogli da čujemo, bolje da je rekao 'da' - nego 'nadam se da', zato što je to 'da' moglo da bude plod objektivnih okolnosti ko zna kakvih, ali 'nadam se da' pokazuje lični odnos prema tome” rekao je Vučić.

Kako je rekao, na današnjoj sjednici Savjeta za nacionalnu bezbednost teme će biti i situacija u regionu s posebnim osvrtom na BiH, razgovori u vezi s Kosovom, kao i pitanje organizacije i reorganizacije bezbjednosnih snaga.

Dodao je i da je zgrožen izjavama onih koji uvijek nađu dovoljan razlog da okrive svoju državu, rukovodstvo i kada nismo ništa učinili. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije