Željko Mitrović: Odbio sam prodati cijelu kompaniju za 500 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Željko Mitrović: Odbio sam prodati cijelu kompaniju za 500 miliona eura
Željko Mitrović je odbio prodati cjelokupnu kompaniju, uključujući i Air Pink, za 500 miliona eura.

Vlasnik televizije Pink je za srbijanski Danas potvrdio je ove navode. Od 60 kanala koje posjeduje, prodate su samo Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema njegovim riječima, iznose svega pet posto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe.

Prema izvorima Danas-a, ove kanale je kupila američka KKR grupa koja u Srbiji posjeduje televiziju N1 i kablovskog operatora SBB. Međutim, zbog tajnosti ugovora Mitrović nije želio to da potvrdi niti da demantuje.

"Ne mogu potvrditi ništa dok se cijeli proces ne okonča. Sem da je riječ o prodaji te dvije televizije, od kojih nijedna nije u Srbiji. Takođe, u BiH i Crnoj Gori emitujemo više od 50 kanala, pa je prodaja navedena ova dva sasvim beznačajan podatak", naglašava Mitrović.

Na upit novinara da su se u javnosti pojavile spekulacije da se "Pink imperija raspada", Mitrović se nasmijao.

"Ako pogledate naše bilanse, bit će vam jasno da govorimo o jednoj od 10 vodećih kompanija u Srbiji, kada je riječ o EBITDA margini, odnosno ostvarenom profitu. Ne znam šta se tu 'raspada'", kaže Mitrović.

O pregovorima koje vodi sa ponuđačima za kupovinu Pinkovih kanala znaju samo on i druga strana.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada se nije bavio našim poslovanjem, niti u naše ime razgovarao sa bilo kim, pa ni direktorom KKR. To su besmislice", ističe vlasnik Pinka.

Željko Mitrović je za utorak, 24. aprila, zakazao sastanak s regionalnim direktorima svojih regionalnih televizija. Ta vijest je objavljena na siteu Pinka i u njoj se navodi da će Mitrović saopćiti poslovne odluke "koje je donio o budućnosti svih televizija s prefiksom Pink u Srbiji i regionu". Jedna od tih odluka, ali ne i najvažnija, jeste prodaja navedenih kanala.

"Prva tačka bit će suštinska, ali o tome ćemo tek u utorak“, zaključuje Mitrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije