Vlasnik još u šoku: Lopovi u Koprivnici ukrali cijelu kuću

Radiosarajevo.ba
Vlasnik još u šoku: Lopovi u Koprivnici ukrali cijelu kuću
Foto: podravski.hr / Od kuće u Peterancu ostao je samo dio "kostura"
Nesvakidašnju prijavu ovih dana zaprimili su koprivnički policajci kojima je vlasnik imanja u Peterancu nedaleko od Koprivnice prijavio da mu je nestala kuća.

Prelijepa montažna kućica koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, ostala je rasformirana gotovo do temelja, piše portal Podravski.hr.

Lopovi su, prema navodima vlasnika, između 5. i 16. decembra odvojili i odnijeli cijelo krovište s crijepom te dijelove zidova izgrađene od drvene građe, a šteta se procjenjuje na 10-a hiljada kuna (oko 2.500 maraka).

Po Peterancu među mještanima kruži priča kako je zemljište od prvih vlasnika koji su izgradili kućicu kupio jedan poduzetnik koji se navodno posvađao ili ostao dužan svom partneru i pretpostavljaju da mu je ovaj zbog duga rastavio i odvezao kuću.

No, ta seoska razmišljanja i ogovaranja koja možda nemaju ni prave veze s istinom tek provjeravaju koprivnički policajci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije