Vladimir Putin danas u zvaničnoj posjeti Srbiji

Radiosarajevo.ba
Vladimir Putin danas u zvaničnoj posjeti Srbiji
Foto: Facebook / Službeni avion ruskog predsjednika Il - 96- 300 vrijedan 390 miliona dolara

Ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi danas u dugo najavljivanu posjetu Beogradu tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, prije svega o Kosovu.

Avion s ruskim predsjednikom slijeće prije podne na aerodrom „Nikola Tesla“ gdje će ga dočekati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poslije čega će dvojica predsjednika položiti vijence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Svečani doček Putinu bit će priređen ispred Palate Srbija u 12.45, a potom slijede zvanični razgovori.

Prvo će razgovarati predsjednici dvije zemlje, poslije čega će biti plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije i potpisivanje sporazuma.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog.

Dvojica predsjednika će u 18 sati obići Hram svetog Save gdje je najavljen i skup podrške povodom dolaska predsjednika Rusije.

Tokom posjete predsjednika Rusije bit će preduzete maksimalne mjere sigurnosti, dok će fontana na Slaviji biti u bojama srpske i ruske zastave.

Putin je posljednji put posjetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije