Vlada Srbije spremna garantirati za Mladićev privremeni izlazak na liječenje

Radiosarajevo.ba
Vlada Srbije spremna garantirati za Mladićev privremeni izlazak na liječenje
EPA / Ratko Mladić
Ministrica pravde Srbije Nela Kuburović uputit će pismo Hagu u kojem će zahtijevati da se bivšem generalu Ratku Mladiću omoguće svi medicinski adekvatni uslovi liječenja, s obzirom na to da je teško bolestan.

Na to su ukazali članovi njegove porodice i branilac, prenosi Srna.

"Ministarstvo pravde će podržati prijedlog branioca da se Ratku Mladiću, ukoliko je to potrebno, odredi privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Srbiji", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Navedeno je da će Vlada Srbije, kao i do sada, za svakog svog građanina dati Tribunalu potrebne garancije, koje se traže u takvim slučajevima, u skladu sa zahtjevom i zakonskim procedurama.

Porodica Ratka Mladića zatražila je od Vlade Srbije da da garancije Hagu za liječenje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske u Beogradu, potvrdio je Mladićev sin Darko.

"Zdravstveno stanje oca je loše i pogoršava se i stoga smo urgentno zatražili da se daju garancije da možemo da ga prebacimo u Beograd", rekao je Darko Mladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije