Vjerica Radeta opet vrijeđala Hatidžu Mehmedović: Ona je bila zlo od žene

Radiosarajevo.ba
Vjerica Radeta opet vrijeđala Hatidžu Mehmedović: Ona je bila zlo od žene
Foto: Kurir.rs / Vjerica Radeta
Zastupnica Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije i potpredsjednica ove stranke Vjerica Radeta, komentarisala je sporni tvit nakon smrti predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović.

Radeta je prije nekoliko mjeseci od objavljivanja tvita povodom smrti predsjednice Udruženja “Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović navela da se ne bavi time.

“Ne bavim se time, bavim se ozbiljnim stvarima. Što se tiče tvita jeste nespretno napisan i zato je mogao da proizvede različite zloupotrebe. Ono što je izvesno, ja tu ženu nisam vređala ni po verskoj, ni po nacionalnoj osnovi. Ona je bila zlo od žene, ona je predvodila tu ekipu koja je tvrdila da je u Srebrenici bio genocid. Ona je upala kod predsednika Haškog tribunala posle oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju. To nema veze sa onim što pokušava da se predstavi u javnosti“, rekla je Radeta za Prvu televiziju. 

Ovu izjavu možete pogledati na sljedećem videu od 6:40 minute:



Podsjećamo, poslije tvita o Hatidži Mehmedović 60 zastupnika Skupštine Srbije podnijelo je zahtjev za smjenu Radete sa funkcije potpredsjednice parlamenta. 

“Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz Udruženja biznismenki Srebrenice, ko li će je sahraniti, muž ili sinovi?“, napisala je bez imalo stida i srama Radeta tada.

vjerica_radeta_twitter_.jpg - undefined

Foto: Twitter

Podsjećamo, Mehmedović je u genocidu koji je počinjen u Srebrenici 1995. godine izgubila dva sina, supruga, brata i dosta članova rodbine. Ostala je Mehmedović tada bez supruga Abdulaha, koji je tada ima 44 godine, te bez dvojice sinova, Almira i Azmira, koji su tada imali 18 odnosno 25 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije