Velike mjere sigurnosti: Erdogana će u Beogradu čuvati 3.000 policajaca

Radiosarajevo.ba
Velike mjere sigurnosti: Erdogana će u Beogradu čuvati 3.000 policajaca
/ Anadolija
Predsjednika Turske Recepa Tayipa Erdogana, koji večeras stiže u zvaničnu dvodnevnu posjetu Srbiji, čuvat će će najmanje 50 ličnih tjelohranitelja.

Kako pišu Večernje novosti,  u velikoj delegaciji, koja stiže u nekoliko aviona, osim 185 privrednika, bit će i osam turskih ministara.

Posjetu visokog gosta iz Ankare pratit će neviđene mere sigurnosti, koje on uživa u matičnoj državi, a osim Erdoganovog ličnog osiguranja, o sigurnosti svakog njegovog koraka u Srbiji dodatno brinuti i oko 3.000  policajaca.

Srpski telegraf piše da će o sigurnosti Erdogana brinuti 60 "do zuba naoružanih Turaka", prenosi Tanjug. "Riječ je o vrhunskim specijalcima koji čine prvi prsten osiguranja.

Oni su dio ličnog Erdoganovog osiguranja, a bukvalno je nemoguće proći kroz njih", piše ovaj list i dodaje da je, pored toga, Ankara prije desetak dana poslala timove ljudi kao prethodnicu koji imaju zadatak da provjere sve lokacije i trase kojima će turski predsjednik proći.

"Turskim specijalcima od velike pomoći bit će i nekoliko hiljada srpskih kolega. U ovaj posao bit će uključeni i SAJ, Žandarmerija, Kobre, kao i Uprava za osiguranje MUP-a i redovni sastav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije