Velika potraga za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem

Radiosarajevo.ba
Velika potraga za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem
FOTO: Arhiv / Stefan Cvetković
U Srbiji je u toku velika potraga za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem..

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije odmah po saznanju da je nestao Cvetković uključilo više različitih organizacionih jedinica u potragu i pretragu šireg terena gdje je pronađeno vozilo koje je on koristio, saopćio je MUP.

U Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Na mjesto događaja upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadlijeću teren u okolini Bele Crkve, prenosi Blic.

Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici nalazi parkirano putničko vozilo marke „polo“ na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svjetla.

Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, nakon čega ja utvrđeno da je riječ o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca.

Policija intenzivno rasvetljava sve okolnosti ovog slučaja, potvrdio je danas u Kruševcu i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. "Svakih 15 minuta me Gašić i Stefanović obavještavaju. Rekao bih da su svi resursi na raspolaganju policiji i BIA-i u Beloj Crkvi. nadam se da će uspjeti da riješe taj slučaj. Više detalja o ovom slučaju ne mogu da iznosim", rekao je Vučić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije