Uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja: Ima li neko da zaustavi nasilnike?

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja: Ima li neko da zaustavi nasilnike?
Foto: Screenshot / Vršnjačko nasilje

Užasni snimci dolaze iz Doma učenika srednjih škola u Kraljevu, a na snimku koji je objavio srbijanski Blic vidi se kako tinejdžer u jednoj od soba maltertira i udara svog vršnjaka.

Drugi učenici su to gledali s odobravanjem i snimali mobilnim telefonom. Snimak je uznemirujući, a žrtva je pretrpjela stavično maltretiranja od nasilnika.

"Ubiće te ko konja, udaviće te! Udri ga, udri", čuje se na snimku koji je nastao prije desetak dana, a na kojem se vidi nasilnik koji krvnički udara svog vršnjaka.

"Aaa, nemoj me dirati", govorio je dječak, a snimatelj i "publika" su uživali.

"Pljujem krv, pogledaj na pod", govori žrtva, a siledžija nastavlja da ga udara i govori "ne laži".

Pitamo se, da li će se konačno stati u kraj vršnjačkom nasilju? Apeliramo na institucije u regionu, Srbiji, Bosni i Hercegovini da ohrabre mlade ljude da prijavljuju nasilje i tako stanu u kraj nasilnicima.

Povodom ovog slučaja, oglasilo se i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja. U saopštenju Ministarstva navodi se da su obaviješteni o slučaju vršnjačkog nasilja u Domu učenika u Kraljevu, kao i da su stupili u kontakt sa Školskom upravom Kraljevo i sa direktorom Doma učenika koji preduzimaju korake u okviru svojih nadležnosti. Učenici su privedeni u nadležnu policijsku stanicu na razgovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije