Nikšić: 16-ogodišnjak krvnički nožem ubio djevojku i tijelo bacio u jarak

Radiosarajevo.ba
Nikšić: 16-ogodišnjak krvnički nožem ubio djevojku i tijelo bacio u jarak
Foto: RAS Srbija / Maloljetnik osumnjičen za ubistvo Kristine Raičević (18) iz Nikšića

Maloljetnik osumnjičen za ubistvo Kristine Raičević (18) iz Nikšića svoju žrtvu namamio je na mjesto ubistva putem Vibera, a zatim je taksijem odvezao do jezera gdje ju je, kako se sumnja, krvnički izbo, prenosi Srpskainfo.

Dok je ona trpila jake bolove i krvarila, tijelo je odvukao do obližnjeg jarka, bacio i pobjegao.

Sve ovo navedeno je u obrazloženju odluke kojom se odbija žalba advokata maloljetnog B. N, osumnjičenog da je ubio Nikšićanku Kristinu Raičević, o ukidanju pritvora.

Njemu je pritvor produžen za još 30 dana.

Ubistvo koje je šokiralo region dogodilo se septembra ove godine.

Tijelo Kristine Raičević pronašao je jedan mještanin u blizini jezera Krupac kod Nikšića dok je čuvao stoku. Već nakon nekoliko sati istrage, uz pomoć jednog Kristininog rođaka, otkriveno je da se djevojčica prethodno dopisivala sa maloljetnim B. N., a on je na osnovu sadžaja te prepiske, ubrzo i pritvoren.

Javnost je posebno šokiralo to što osumnjičeni ubica ima tek 16 godina.

Utvrđeno je i šta je prethodilo ubistvu. Kristina je, prema svjedočenju njenih tetke i teče, kobnog dana bila u selu kod R. R., a zatim je krenula ka gradu gdje je, ispostaviće se kasnije, trebalo da se sastane sa maloljetnikom.

Sat vremena nakon što je napustila selo, njen telefon je bio nedostupan.
Dosadašnji tragovi ukazuju na to da se Kristina sastala sa B. N. Zajedno su sjeli u taksi i on ju je odveo kod jezera Krupac. Sve vrijeme je kod sebe imao spreman nož.

Krvavi tragovi pronađeni na njegovim patikama podudaraju se sa Kristininim DNK, zbog čega se pretpostavlja da ju je upravo on, tu pokraj jezera, brutalno izbo po grudima i glavi.

Dok je nesrećna djevojka, kako je ukazao vještak, krvarila u velikim bolovima, maloljetnik je njeno tijelo odvukao do obližnjeg jarka i bacio.

„Od ubodnih rana djevojka je trpila fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta, a nakon toga B. N. odvukao i njeno tijelo bacio u jarak, napuštajući lice mesta“, navedeno je u Odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije