Hrvatska / Užas: Otac tokom svađe pucao na sina i ubio ga

13. 02. 2018. u 18:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Krvavim ubistvom u ponedjeljak oko 17 sati završila je dugogodišnja svađa između oca (61) i sina (40). Prema neslužbenim informacijama, ubijen je vozač Hitne pomoći, a njegov otac predao se policiji i priznao da je ubio vlastito dijete.

Njihov sukob kulminirao je prije nekoliko mjeseci, kad je sin pretukao oca, inače penzionera, u blizini nogometnog stadiona gdje je otac bio redar na nogometnoj utakmici. Tad je otac odvezen za Zagreb, jer je nakon sukoba sa sinom imao srčani udar, prenosi 24sata.

"Čuo sam glasine da je ubijen naš zaposlenik koji je više mjeseci na bolovanju, ali nikakvih službenih potvrda nemamo", rekao nam je Stjepan Matoš, upravnik županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Prema neslužbenim informacijama, do sukoba je došla kad je preminuli došao u očevu kako bi vidio svoje dijete koje je, nakon razvoda roditelja, stanovalo u kući s majkom. Navodno je bio razveden od supruge s kojom je imao dijete te su oni ostali živjeti u kući s njegovim ocem za koju je ubijeni navodno imao zabranu pristupa.

Otac ga ubio pištoljem.

Podsjetimo, u studenom prošle godine, otac je bio redar na nogometnoj utakmici. Tokom nje, susreo se sa sinom i nakon verbalnog uslijedio je i fizički obračun. Navodno je otac sina napao nožem skakavcem, ali se sin obranio i brutalno prebio oca.

NEMA KOMENTARA