Užas koji potresa Sandžak: Umotala sam sina u ćebe i gledala kako pluta

Radiosarajevo.ba
Užas koji potresa Sandžak: Umotala sam sina u ćebe i gledala kako pluta
Osamnaestogodišnja Edina Kastrati osumnjičena za ubistvo svog četvoromjesečnog sina priznala je policiji i tužilaštvu krivično djelo i ispričala detalje kako je zločin počinila.  

“Nisam više sa njim (suprugom) mogla da živim na ovaj način, stalno me je maltertirao, zbog čega sam odlučila da ovo uradim. Prethodno je drugo naše osamnaestomjesečno dijete bilo kod nevjenčanog supruga i njegove rodbine. To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do rijeke. Tu sam ga bacila u talase rijeke i kada sam vidjela da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila”, kazala je ona u tužilaštvu, izražavajući kajanje i žaljenje zbog svega što je uradila, piše portal Dan.

Zamjenik državnog tužioca u Bijelom Polju Hasan Lukač odredio je jučer zadržavanje od 72 sata Edini Kastrati zbog sumnje da je 29. juna u plavsku rijeku bacila muško dijete staro četiri mjeseca.

“Obaviješteni smo od Odjeljenja bezbjednosti Plav da je 29. juna osumnjičena Edina Kastrati svoje muško dijete, staro četiri mjeseca, bacila u plavsku rijeku. Tom prilikom zatraženo je da preuzmem radnje i mjere sa Odjeljenjem bezbjednosti Plav. Policija je izašla na lice mjesta, pretražila teren oko plavske rijeke, i do sada dijete nije pronađeno. Naložio sam da osumnjičenu privedu, nakon čega sam je saslušao. Ona je u cjelosti priznala krivično djelo teško ubistvo-ubistvo djeteta”, izjavio je za Dan Lukač.

On je kazao da je Edina Kastrati saopćila da je s nevjenčanim suprugom živjela u lošim odnosima.

Prema najavama iz Tužilaštva Crne Gore, bit će saslušan veći broj svjedoka, a nakon toga će se izvršiti psihijatrijsko posmatranje optužene i niz drugih radnji.

Policija sumnjiči Kastrati za ubistvo muškog djeteta, za kojim policija traga od kada je saznala za događaj.

Dijete je nestalo još prije nekoliko dana, a neko iz porodice je navodno policiji to tek jučer prijavio, pošto beba nije pronađena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije