Uskoro novih 112 km autoputa: Vučić otvorio radove na Moravskom koridoru

Anadolija
Uskoro novih 112 km autoputa: Vučić otvorio radove na Moravskom koridoru

Radovi na Moravskom koridoru, koji će spajati Koridor 10 s Koridorom 11, otvoreni su danas u srbijanskom mjestu Jasika. Moravski koridor bit će dugačak 112 kilometara, povezivat će veće gradove između Pojata i Čačka, a činiće ga tri dionice: Pojate - Kruševac, Kruševac - Adrani i Adrani - Mrčajevci - Preljina.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta od Pojata do Preljine potpisan je 5. decembra s američko-turskom kompanijom Bechtel Enka UK Limited u vrijednosti od 745 miliona eura.

Otvaranju je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgiç i ambasadorka Velike Britanije Sian MacLeod.

srbija_autoput_03.jpg - undefined

Foto: Ured predsjednika Srbije

Vučić je rekao da je ugovor vrijedan 745 miliona eura i da je ta cena postignuta poslije teških pregovora, da su postignuti odlični uslovi, te da Srbija 150 miliona eura plaća iz budžeta da bi se odmah krenulo u radove.

On je rekao da će za dvije godine biti završena dionica od Pojata do Kruševca, za tri godine Čačak - Kraljevo, za četiri godine kompletan autoput.

Direktor projekta Moravskog koridora Endi Milunzi rekao je da je Moravski koridor više nego put, jer je prvi 5G auto-put i da će imati "masivan sistem za odbranu od poplava".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije