Urna Mirjane Marković položena pored Miloševića: Sahranu organizovao Šešelj

Radiosarajevo.ba
Urna Mirjane Marković položena pored Miloševića: Sahranu organizovao Šešelj
Foto: RAS Srbija / Sa sahrane udovice ratnog zločinca

Urna s posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored njenog supruga, bivšeg predsjednika Srbije i optuženog ratnog zločinca, balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Prethodno je u požarevačkom Domu kulture održana komemoracija, javljaju beogradski mediji.

Urna s posmrtnim ostacima Mirjane Marković stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković, bivša predsjednica JUL-, umrla je u nedjelju, 14. aprila, u 77. godini u Moskvi, usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

Markovićeva je u Rusiji imala status političke izbjeglice i zbog toga tamo nije mogla biti uhapšena po potjernici koju je Interpol Srbije za njom raspisao 2005. godine.

Kako javlja reporter Blica, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu ranije su se okupili građani koji su htjeli da prisustvuju sahrani. Kapija kuće je do skoro bila zatvorena i nikome nije bio dozvoljen ulazak.

U međuvremenu, ispred kuće su pristigli lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizator sahrane, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pjevačica narodne muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Prisutan je bio i nekadašnji tjelohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, te zastupnik Dragomir Karić.

Komemoracija Mirjani Marković održana je u požarevačkom Domu kulture, na koju su došli Momir Bulatović, nekadašnji predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, kao i nekadašnji predsjednik Vlade Republike Srbije Nikola Šainović, bivši savezni ministar za inostrane poslove i poslanik SPS Živadin Jovanović. Tu si u pojedini članovi SPS, kao i aktuelni ministar za zaštitu životne sredine, takođe socijalista, Goran Trivan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije