Upozorenje iz Hrvatske: Stiže oluja, ne krećite na put

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz Hrvatske: Stiže oluja, ne krećite na put
Pixabay / Oluja, ilustracija

Mediji u Hrvatskoj javljaju da će doći do velike promjene u vremenu, a meteorlozi najavljuju oluju, te da će promjena vremena biti "brza i žestoka".

O promjeni vremena u Hrvatskoj pisao je i poznati meteorolog Zoran Vakula.

"Nakon iznadprosječno toplog četvrtka s južinom, u petak u većini Hrvatske povratak zimskih uvjeta, ponegdje i s debljim snježnim pokrivačem, pa možete li - gorjem ne putujte od 8 do 20 sati, još bolje - do subote, a i podno Velebita će od petka poslijepodne do subote kasno navečer biti ograničenja u prometu. Za mnoge će vjerojatno najpovoljnija biti nedjelja, a od ponedjeljka ponovno oblačnije i vjetrovitije, vjerojatno s češćim oborinama", prognozira Vakula, prenosi Jutarnji list.

On tvrdi da već danas (petak) stiže promjena - nagla, brza, pa i žestoka...

"Ponegdje će biti i obilne kiše praćene munjama i gromovima, koji se gdjekad mogu vidjeti i čuti i uz padanje snijega, što i nije odviše česta pojava, za razliku od za siječanj uobičajenoga debljeg snježnog pokrivača u gorju, a i jake i olujne bure na sjevernom dijelu Jadrana...

Razvedravanje u noći na subotu pridonijet će novim "minusima" na kopnu, pa će zimski ugođaj potrajati i u sljedećem tjednu, barem prema temperaturi, a ponegdje i po još koječemu, piše Vakula, koji u nastavku donosi detaljniju prognozu za petak po regijama", dodao je Vakula.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije