Ukraden nakit vrijednosti 175.000 KM: Sef iz zlatare odnijeli na kolicima za voće

Radiosarajevo.ba
Ukraden nakit vrijednosti 175.000 KM: Sef iz zlatare odnijeli na kolicima za voće
Foto: Novosti.rs / Mjesto pljačke u Kruševcu

Sef sa vrijednim nakitom od srebra i zlata, težak oko 100 kilograma, nestao je iz zlatare u Kruševcu u susjednoj Srbiji.

Dragan Gagulić, otac vlasnice zlatarske radnje kaže da je čuo kako su u krađu 100 kilograma teškog sefa sa robom čija je vrijednost, prema njegovim riječima oko 89.000 eura (oko 175 hiljada KM), bile uključene tri osobe.

Kada su iznijeli metalnu kasu-sef iz zlatare, navodno su ga natovarili na pijačna kolica za voće i odgurali sa lica mjesta, pišu Novosti.

U kruševačkoj policiji kažu da je po nalogu osnovnog javnog tužioca, izvršen uviđaj mjesta događaja, a “policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa i pronalasku počinioca ovog krivičnog djela”.

"Čim se oglasio alarm, koji je povezan sa mojim mobilnim telefonom, upalio sam kameru, vidio razvaljena vrata i pozvao odmah policiju", iznosi za Novosti Dragan Gagulić, otac Katarine Gagulić,vlasnice zlatare i dodaje:

"Došao sam vrlo brzo do zlatare, a policija je bila tu i obezbjeđivala lice mjesta. Vidio sam da je alarmni uređaj napunjen pur-pjenom. Sefa nije bilo. Kamera susjednog lokala je bila ofarbana u crnu boju, kamera u lokalu samo je emitovala dešavanja, nije snimila ništa, ali postoje druge kamere u blizini koje su snimale. Uviđaj je krenuo negdje oko 9 sati, a ja sam u međuvremenu sjeo u auto i pokušavao da naiđem na bilo kakav trag po gradu. Nemamo nikakve informacije o napretku istrage, rečeno mi je da non-stop rade na tome", kaže on.

U sefu zlatare su se, prema prijavi vlasnice Katarine Gagulić u trenutku krađe, između ostalog, nalazile narukvice, lanac, ogrlice, lomljeno zlato, burme, a 225,76 grama od popisanog zlatnog nakita bilo je uzeto na revers od građana radi popravke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije