Ukinut pritvor Naseru Keljmendiju

Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor Naseru Keljmendiju
Arhiv / Naser Keljmendi
Naseru Keljmendiju, koji se sumnjiči za organizirani kriminal i trgovinu narkotika, ukinut je zatvorski pritvor.

Keljmendi je do prije sedam dana bio u kućnom pritvoru u kojem je boravio od 28. februara kada je kućnim pritvorom zamijenjen zatvorski odlukom suda.

Odlukom istog suda, a nakon žalbe, Keljmendi je prije sedam dana vraćen u zatvorski pritvor, da bi na osnovu odluke Prvostepenog vijeća Eulexovog suda u Prištini jer se, kako navode, smatra da do sada provedeni dokazi su takvi da ne pokazuju da je obavezno da optuženi dalje ostane u pritvoru, prenosi Kallxo.

Podsjećamo, Naser Keljmendi uhapšen je na Kosovu u maju 2013. godine, na osnovu Interpolove potjernice i od tada je u pritvoru.

Protiv Keljmendija je Specijalno kosovsko tužiteljstvo podiglo optužnicu u julu 2014. za organizirani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlaštenu prodaju rizičnih narkotika i psihotropnih supstanci. Prema navodima optužnice, Keljmendi je bio vođa kriminalne i organizirane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ono Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.

Suđenje Naseru Keljmendiju počelo je u januaru 2015. godine.

Keljmendi je tada izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj tački optužnice, ustvrdivši kako mu je "proces montiran u Bosni i Hercegovini".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije