Uhapšeno sedam osoba sa velikom količinom droge

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno sedam osoba sa velikom količinom droge
Foto: Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u okviru akcije Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsili su sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična djela nedozvoljene proizvodnje i stavlјanja u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Srbijanska policija uhapsila je u Beogradu M.R. (1978), V.N. (1977), M.Č. (1972), M.N. (1980), M.M.(1981), V.J. (1972) i A.N. (1974).

U ovoj višemjesečnoj akciji Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke na teritoriji ovih zemalјa u prethodnom periodu ukupno je uhapšena 31 osoba. To su srbijanski državlјani, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u vještačkim uslovima i zaplijenjena je veća količina narkotika.

Ukupno je zaplijenjeno 105,6 kilograma marihuane,otkrivne su tri laboratorije sa 3.354 bilјake kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 eura, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Kako se sumnja, osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gdje su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Europe.

Oni su uz pomoć "kurira" prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Europe i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije