Srbija / Uhapšeni srbijanski policajci: Bili u Potočarima kada je napadnut Vučić

01. 01. 2017. u 17:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Iz Sindikata policije u Srbiji je saopćeno da je pred sam doček Nove godine oko 14 sati beogradska policija privela članove sindikata Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog navodnog odavanja službene tajne.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Aljazeeru Balkans 11. oktobra prošle godine naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

"Bez naloga za dovođenje, pretres ili bilo kog drugog pisanog dokumenta policija je upala u stan Trbovića i odvela ga na saslušanje, na osnovu naloga koji su, kako kažu, usmeno dobili. Prethodno priveden je i Milan Dumanović kome je omogućeno da pozove advokata koji bi prisustvovao saslušanju", navodi se u saopćenju Sindikata.

"Nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi da bi se baš danas privodili s obzirom da je Mladenu Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još prije par mjeseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odjeljenje za opservaciju i dokumentovanje", stoji dalje u saopećnju Sindikata, piše Patria.

NEMA KOMENTARA