Uhapšen vozač BMW-a odgovoran za stravičnu nesreću, pisao povrijeđenoj porodici

Radiosarajevo.ba
Uhapšen vozač BMW-a odgovoran za stravičnu nesreću, pisao povrijeđenoj porodici
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL / Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Policija iz Međimurja u subotu je nešto prije 21 sat, "nakon prikupljenih novih saznanja" u kriminalističkoj istrazi, uhitila 35-godišnjaka koji je u četvrtak poslijepodne, vozeći neprlagođenom brzinom, BMW-om naletio na na Škodu mađarskih oznaka pri čemu su teško ozlijeđene tri osobe na naplatnim kućicama kod Zagreba, javlja Jutarnji.hr.

Vozač BMW-a prvo je pušten na slobodu, a onda ga je policija ipak uhapsila sinoć oko 21 sat. Čekaju se rezultati testa krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci. Inače, alkotest je pokazao 0,0. Isto tako, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće, kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno "kumovali" tragediji.

Mladić je prema riječima porodičnog advokata uputio pismo povrijeđenoj porodici, a u njemu je izrazio duboko žalljenje i želju za brzim oporavkom.

"Vozačeva se obitelj od trenutka nesreće preko policije informirala o stanju stradalih jer drukčije nisu uspijevali. A kada se u potpunosti oporave i ako budu voljni, vozačeva obitelj će im pružiti podršku i s njima se susresti. Inače, M. O. je psihički jako loše zbog nesreće, a stanje mu se pogoršalo nakon niza prijetnji koje u kontinuitetu prima", rekao je advokat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije