Uhapšen Ivica Todorić, sam se se predao policiji

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Ivica Todorić, sam se se predao policiji
Foto: Arhiv / Ivica Todorić
U Velikoj Britaniji uhapšen je Ivica Todorić nakon što se sam predao policiji u Londonu.

Todorić je u rukama britanske policije nakon što se sam predao u Londonu, javljaju hrvatski mediji.

"Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951) u 9:04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhapšen temeljem Europskog naloga za hapšenje kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija", rekli su iz MUP-a Hrvatske.

Podsjećamo, za Todorićem je bila raspisana crvena potjernica EUROPOL-a.

Ranije je navedeno kako hrvatske vlasti tačno znaju gdje u Londonu živi vlasnik kompanije Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti.

Prema danjim navodima, hrvatske vlasti su to uspjele rekonstruirati zahvaljujući telefonskim brojevima kojima se Todorić koristi.

Premijerka Velike Britanije Theresa May ključna je osoba koja bi u sljedećih nekoliko dana mogla značajno utjecati na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića izvan granica Hrvatske, ali i uopće.

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić objavio je u četvrtak novi blog u kojem poručuje kako se ne skriva i da je njegova savjest čista, ali da kao čovjek kojem su "duboko povrijeđena ljudska prava ima puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije