Uhapšen 17-godišnjak u Čakovcu: Pretukao svoju majku i policajca

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 17-godišnjak u Čakovcu: Pretukao svoju majku i policajca
Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podnijelo Općinskom sudu u Čakovcu prijedlog za izricanje maloljetničkog zatvora 17-godišnjaku.

Tačnije, on je uhapšen zbog napada na službenu osobu, nanošenja teških tjelesnih povreda, te neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari.

Nakon provedenog pripremnog postupka, došlo se do informacija da je maloljetnik lani 6. decembra u Murskom Središću tokom postupanja policajaca radi njegovog hapšenja zbog nasilja u obitelji, jednog je policajca dva puta snažno udario u desnu potkoljenicu, te ga ozlijedio.

Potom je 12. januara ove godine isto u Murskom Središću, svoju majku izudarao rukama i nogama po glavi i tijelu te je teško povrijedio. Zadobila je napuknuće bubnjića desnog uha. Samo dan kasnije u istom je mjestu ušao u nezaključani parkirani auto s ključem u bravi te se njime odvezao i koristio ga za vožnju oko sat vremena, a potom ga ostavio na poljskom putu u mjestu Hlapičina.

Vijeće za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produžilo maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije