Ugašen veliki požar u Zagrebu, vatrogasci cijelu noć bili na terenu

Radiosarajevo.ba
Ugašen veliki požar u Zagrebu, vatrogasci cijelu noć bili na terenu
Foto: HRT / Vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta

Ugašen je veliki požar koji je u utorak buknuo oko 20.40 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i dalje rade na sanaciji požarišta.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova. Stanari su evakuirani, a za njihovo zbrinjavanje pobrinuo se Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, piše 24sata.hr.

"Vatrogasci su preko treće osobe dobili dojavu da se radi o požaru kuhinje a ne o požaru stana kao što je bilo, policija može nakon uviđaja reći što se dogodilo točno. Preko noći su najveći problem obloga i krovište, treba polako raskopati i provjeriti sve da se požar nije negdje zavukao. Vatrogasci su cijelu noć na terenu radi čišćenja, požar je ugašen u roku 15 minuta, a da je fasada bila drugačija trajalo bi pola sata, ispričali su vatrogasci.  

Požar je počeo od stana na četvrtom katu od 25 kvadrata, proširio se na fasadu, na stan desno gdje su se zapalili prozori i rolete i na dva stana ispod. Bilo je puno dima od fasade, dva auta su stradala jer je padala fasada i tavan i stubište su bili puni dima. Žena iz stana na četvrtom katu je odbila medicinsku pomoć.

Požar je ugašen oko 23 sata, ali vatrogasci i dalje rade na sanaciji požarišta. U gašenju požara učestvovalo je deset vozila i 31 pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

"Čuo sam vrisku na hodniku. Otišao sam gore, na četvrti kat, sve je bilo u dimu. Susjed je pokušao požar ugasiti aparatom, ali to nije išlo. Zvali smo policiju i vatrogasce i mislim da su svi došli relativno brzo, ali požar se dosta brzo proširio", ispričao je jedan od evakuiranih stanara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije