Udaljen 180 km od Sarajeva: U petak se otvara novi aerodrom u regionu

Tanjug
Udaljen 180 km od Sarajeva: U petak se otvara novi aerodrom u regionu

Aerodrom "Morava" pored Kraljeva (Srbija) bit će otvoren za civilni zračni saobraćaj u petak 28. juna.

U toku su završne pripreme, a Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća "Aerodromi Srbije", rekao je Tanjugu da već postoji interesovanje avio-kompanija za letove sa ovog aerodroma.

"Aerodrom Morava nije mogao do sada biti ponuđen avio-kompanijama jer nije imao dozvolu za rad. Očekujemo da je do kraja nedelje dobijemo, i onda ćemo zvanično moća da krenemo u razgovor sa operaterima. Interesovanja postoje, a određene avio-kompanije su već dolazile", rekao je Zdravković.

Direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" vjeruje da će do zimskog perioda imati prve ugovore sa kompanijama.

"Manji avioni su svakako tu i njih očekujemo odmah nakon otvaranja aerodroma 'Morava'", ističe Zdravković.

Prema njegovim rečima, na aerodromu je trenutno zaposleno 37 radnika, uglavnom iz Kraljeva i Čačka. Radnici su prošli obuku u Nišu, ali im tek predstoji dodatna obuka kako bi dobili zvanične sertifikate.

"Do tog trenutka imaćemo ispomoć ljudi sa Niškog aerodroma, jer preduzeće 'Aerodromi Srbije' upravlja i aerodromom u Nišu. Tako da će kolege koje imaju dozvolu pomoći novozaposlenima u Kraljevu", rekao je Zdravković.

Sletna pista je rekonstruisana, ugrađen je sistem svjetlosnog obilježavanja, tako da su, prema riječima Zdravkovića, ostala samo još određena fina dotjerivanja kako bi svih 2.265 metara, koliko je dugačka pista, bilo u funkciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije