Velika porodica: Učitelj Ferid Golfom "dvojkom" đake dovuče na nastavu

Radiosarajevo.ba
Velika porodica: Učitelj Ferid Golfom "dvojkom" đake dovuče na nastavu
Foto: RTS / Učitelj Ferid voli svoje đake

Za Ferida Ramovića, mladog učitelja seoske škole u Žunjeviću na Rogozni, u blizini Novog Pazara, ne postoje prepreke koje bi onemogućile 11 učenika da pohađaju nastavu.

Tri kilometra od asfaltnog puta, uz brojne strme dijelove i serpentine, zimi često „rikvercom“ izveze đake, objavio je RTS. 

"Idem do Drnjače i čekamo učitelja. I kad dođe učitelj on nas odvede do ovde u školu“, priča učenik Srđan Petrović.

"Oko osam sati krenem od kuće. Dva kilometra imam do škole. Peške idem“, kaže učenica Kristina Đokić.

Funkcioniraju kao velika porodica. Danas je red na učitelja da donese doručak

"Nema tog odnosa koji imamo, onako da kažem, zvaničnog, u školama. Ali to je – od onog trenutka, od samog dolaska u školu, preko užine, druženja“, objašnjava Nikola Mihajlović, vjeroučitelj.

Naravno, svi u razredu vole Novaka Đokovića, i poznatog tenisera i onog iz razreda. Nole iz Žunjevića pohvalio se da ima i kućnog ljubimca, janje po imenu Boža.

Ferid je mogao i u gradsku školu, ali voli svoje učenike. Po uzoru na svog učitelja, sa istim žarom se trudi da djeci iz seoske škole ništa ne nedostaje.

"Pravimo neke izlete koje ćemo na proleće da ponovimo. To će biti obilazak nekih kulturnih znamenitosti Novog Pazara“, najavljuje učitelj Ferid Ramović.

Poštovan je i u selu. Zahvaljujući njemu, obnovljen je dio škole, ali i put koji, od glavnog asfaltnog, krivuda do škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije