Ubistva i bombaški napadi tresu državu: Crna Gora objavila rat mafiji

Radiosarajevo.ba
Ubistva i bombaški napadi tresu državu: Crna Gora objavila rat mafiji
crnagora.me / Podgorica

Ubistva i bombaški napadi koji sve više potresaju Podgoricu i druge krajeve Crne Gore podigli su na noge državne organe u toj zemlji. Samo u posljednjih godinu i po više od 20 mladih ljudi ubijeno je u različitim klanovskim sukobima, prenose crnogorski mediji.

Posljednje ubistvo Radivoja Jovanovića (42), koji je u subotu, usred bijela dana, mirno sjedio u podgoričkom lokalu "Forum" kada je ubica tražio pravu metu - Miloša Šakovića (31), potreslo je javnost.

"Država će se snažno obračunati s kriminalcima ne samo u Podgorici, već i u drugim krajevima Crne Gore", poručio je u nedelju Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova, poslije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

U međuvremenu, zbog pogoršane bsigurnosne situacije u Podgorici, direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Jovica Rečević podnijeli su ostavke. U Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) iz istog razloga sa dužnosti rukovodioca centra ANB smijenjen je Milan Kovačević, a na njegovo mjesto postavljen Bojan Vukčević.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je u subotu pronašla kačket i torbicu sa oružjem, za koje se veruje da ih je ubica Jovanovića i Šakovića bacio prilikom bekstva, prenose Novosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije