Ubijenu sestru 19 godina čuvala u frižideru, porodica joj došla u posjetu

Radiosarajevo.ba
Ubijenu sestru 19 godina čuvala u frižideru, porodica joj došla u posjetu
Screenshot / Ubistvo koje je potreslo cijeli region

Smiljana Srnec (45), okrivljena da je tokom ljeta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru Jasminu Dominić (23) udarajući je po glavi tupo-tvrdim predmetom, gotovo tri mjeseca je iza rešetaka varaždinskog zatvora.

Istražni zatvor joj je 20. februara zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela odredila sutkinja istrage Kantonalnog suda u Varaždinu. 

Hrvatski mediji otkrili detalje priznanja: Sestra je ubila sestru, ovo je motiv

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Kantonalnog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produži istražni zatvor za još tri mjeseca.

Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu, javlja 24sata.hr

Slomila se u policiji pa zašutjela 

Kako neslužbeno doznaje 24 sata.hr, dozvolu da je posjete u varaždinskom zatvoru dosad su tražili svi ispitani članovi obitelji. Uz supruga Ivicu i najstariju kćer Katarinu, dozvolu za posjetu dobila je i njena majka Katarina, zaručnik najstarije kćeri David Balent te dvije mlađe kćeri. 

Užas u Međimurju: Novi detalji stravičnog zločina koji je potresao Hrvatsku

Policijska i državnoodvjetnička istraga nad pritvorenicom traje. Saslušavaju se svjedoci iz kruga što bliže što dalje obitelji, susjeda i svih onih koji bi mogli dati bilo kakav relevantan iskaz koji bi osumnjičenu Smiljanu povezao s ubistvom njene sestre Jasmine. 

Istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je “zatukla” sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhapšena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubojica zapravo i nemaju. Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin advokat Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to neformalno priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa. 

Na tijelu je bio kare iz 2002. 

Podsjetimo, Jasmina Dominić je nestala negdje u augustu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. augusta 2005. Jasminin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu.

Tijelo pronađeno u zamrzivaču: Uhapšena osoba zbog ubistva u Hrvatskoj

U subotu 16. februara, čak 19 godina kasnije, njeno tijelo u zamrzivaču našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri. Preko tijela zamotanog u najlon bili su pobacani komadi mesa, među njima i svinjski kare iz 2002. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije