U Hrvatskoj ponovo izlaze na ulice zbog cijena goriva: Zakazan novi protest

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj ponovo izlaze na ulice zbog cijena goriva: Zakazan novi protest
Iz inicijative “Stop rastu cijena goriva” u Hrvatskoj poslali su vozačima novi poziv na protest.

Nakon što nije uspio protest za smanjenje troškova i vraćanje cijena goriva ispod 9 kuna (2,3 KM) u sklopu akcije ‘Ugasi motor’, organizatori su uputili poziv svim vozačima duž Hrvatske na novi skup kojio bi trebao biti održan u srijedu, 20. juna u 15.30 sati.

 “Znači, ovo nije vrijeme koje je dogovoreno kao i datum 18. 6. ko god pokuša tada napraviti nešto može sam izać iz grupe i voditi svoju politiku. Ovdje smo da svi budemo složni a ja idem u MUP prijaviti 20. 6. od 15:30-16:30, tako nemojte poslije jaukati da ste dobili prijave jer mi ne odgovaramo za ostale datume osim onog kojeg smo objavili i vrijeme”, napisali su organizatori protesta u Hrvatskoj na Facebooku.

Već ranije su organizatori objavili kako im je cilj okupiti se u što većem broju na cestama Republike Hrvatske u sklopu akcije #ugasimotor namjenjene smanjenju visokih troškova na gorivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije