U Crnoj Gori uhapšena majka zbog sumnje da je ubila bebu

Fena
U Crnoj Gori uhapšena majka zbog sumnje da je ubila bebu
Pixabay / Ilustracija
Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore danas su uhapsili M. Š. iz Bara zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teško ubistvo djeteta.

Kako je saopćeno iz MUP-a Crne Gore, policijski službenici sinoć su obaviješteni da je u službu hitne medicinske pomoći dovezeno šestomjesečno muško dijete bez znakova života.

Službenici policije odmah su na mjesto događaja uputili ekipu koja je po odobrenju tužitelja obavila uviđaj, a izuzeti tragovi upućeni su u forenzički centar na vještačenje.

Na osnovu uviđaja, policijski službenici i nadležni državni tužitelj zatražili su obdukcije tijela djeteta budući da su tragovi s lica mjesta, kao i druge policijske mjere i radnje koje su poduzete, ukazivale na to da je izvršeno kazneno djelo.

Nakon obdukcije, u policijskim prostorijama su uzete izjave od roditelje preminulog djeteta.

Izvršena je kriminalistička obrada nakon koje je danas oko 18 sati uhapšena majka djeteta.

Osumnjičena će, uz kazneno prijavu, biti privedena nadležnom tužitelju, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teško ubistvo, navodi crnogorski MUP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije