Crna Gora / U Bijelom Polju napadnuti Bošnjaci: Napadač vikao "ubij ga za Bajram"

13. 08. 2019. u 12:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10. augusta 2019. godine desio nemio događaj, gdje su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare Šar u blizini tržnog centra Voli u Bijelom Polju napadnuti od strane I. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lica, navodi se na Facebook stranici Bošnjačke stranke Bijelo Polje.

Dodaje se da je tom prilikom Grediću nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom, a ni Bašić nije mnogo bolje prošao.

Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredića dok je primao udarce začuo kako viče 'ubij ga za Bajram'. Tražimo da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo. Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi“, poručili su.

Prem anjihovim riječima, događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa.

„Delegacija Bošnjačke stranke Bijelog Polja će sutra posjetiti povrijeđene mladiće koji su smješteni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju. Cijeli događaj snimile su siguronosne kamere pekare Šar“, naglasili su.

KOMENTARI (1)