U Albaniju stigli spasilački timovi iz Srbije i Crne Gore

Radiosarajevo.ba
U Albaniju stigli spasilački timovi iz Srbije i Crne Gore
Foto: EPA-EFE / Albanija: Pogledajte spašavanje ljudi zatrpanih ispod zgrade

U Albaniju su stigli spasilački timovi iz Srbije i Crne Gore, kako bi pomogli lokalnom stanovništvu nakon serije zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.

Ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić rekao je da je spasilački tim Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije doputovao jutros oko 3.00 sata u mjesto Tuman kod Drača, javlja Srna.

Potraga za preživjelim i dalje traje: Iz ruševina se čuju vapaji preživjelih

On je rekao za RTS da je u toku vanredna sjednica Vlade Albanije i da se stiče utisak da je država preduzela sve što je u njenoj moći da se saniraju posljedice katastrofe u što kraćem periodu.

Prema njegovim riječima, albanski građani su ispoljili veliku solidarnost da kao volonteri i na druge način pomognu stradalim sugrađanima.

Nadležne službe u Crnoj Gori saopćile su da su u Drač otputovali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivta i Kotora da pruže pomoć nastradalima u ruševinama.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji je juče rano ujutro pogodio područje Drača u Albaniji poginulo je najmanje 25 ljudi, saopćile su albanske vlasti.

Nakon ovog snažnog zemljotresa kod Drača dogodila se serija manjih u Albaniji, kao i u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije