Tužilaštvo traži zatvor: Srbija pregovara s hrvatskim huliganima

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo traži zatvor: Srbija pregovara s hrvatskim huliganima

Beogradsko Više tužilaštvo pregovara s hrvatskim huliganima, koji su učestvovali u neredima na stadionu Partizana, o kolektivnom priznanju krivice, prenosi Blic.

"Predmet pregovora prije svega bit će visina kazne. U ovom trenutku, spominje se nekoliko mogućih ishoda, ali o tome će još biti rasprave. Tužilaštvo, međutim, inisistira na zatvorskim, a ne uvjetnim kaznama", kaže izvor upućen u istragu.

Nakon što je postupajući tužilac iznio inicijalni predlog za priznanje krivice za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, za koje je najviša zaprijećena kazna do 12 godina, njega su uz savjete svojih branilaca razmatrali i uhapšeni Hrvati. 

Prema saznanjima Blica u okviru tog sporazuma tužilaštvo predlaže zatvorske kazne za nasilnike, kao i protjerivanje iz Srbije na period od tri godine. Uz to, dodaje list, Splićanima uhapšenima u neredima bit će zabranjeno da prisustvuju fudbalskim utakmicama "na stadionu JNA". 

S druge strane, Hrvati traže da im pritvor odmah po priznanju krivice bude ukinut, te da zatvorsku kaznu odsluže u Hrvatskoj.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije