Turčin na pumpi sakrio u kombi 15 azilanata pa se zabio u policiju

Radiosarajevo.ba
Turčin na pumpi sakrio u kombi 15 azilanata pa se zabio u policiju

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Turske starosti 34 godine. On je osumnjičen zbog počinjenja kaznenih djela "Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma", "Prisila prema službenoj osobi" i "Oštećenje tuđe stvari".

U utorak 24. decembra 2019. oko 12.45 sati na autocesti A4 Zagreb - Goričan na odmorištu Sveta Helena, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo marke Iveco Daily, njemačkih nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Turske. Kontrolom je utvrđeno da se u tovarnom prostoru kombi vozila nalazi 15 osoba, tražitelja azila u Republici Hrvatskoj.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je osumnjičeni državljanin Turske tijekom 24. decembra ove godine, na neutvrđenom mjestu na području Zagreba, u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi, u tovarni prostor kombi vozila smjestio 15 tražitelja azila. 

Prilikom vožnje na autocesti A4 Zagreb - Goričan, kod benzinske pumpe su ga uočili i zaustavili policijski službenici, pri čemu se policijski službenik legitimirao službenom značkom i iskaznicom. 

Iako je policijski službenik stajao pored vozačevih vrata, osumnjičeni muškarac se oglušio na izdanu mu zapovijed da ugasi vozilo i izađe iz njega te je u tom trenutku, u pokušaju bijega i ne postupanja po zapovjedi policijskih službenika, krenuo vozilom i prednjim dijelom vozila udario u prednja vrata službenog vozila. Nakon 15-ak metara, u daljnjoj namjeri bijega spriječili su ga policijski službenici.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, saopćio je MUP RH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije