Rijetka bolest: Lorena je jedina beba u Europi koja ne može otvoriti usta

Radiosarajevo.ba
Rijetka bolest: Lorena je jedina beba u Europi koja ne može otvoriti usta

Lorena Amidžić prekrasna je četveromjesečna beba koja ne može otvoriti usta. Jutarnji list donosi priču o mezimica svojih roditelja Anamarije i Almira te šest godina starijeg brata Dine, koji su nastanjeni u Donjem Miholjcu

Lorena se naoko ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, no malo pomniji pogled prema njezinom licu otkriva jedno strano tijelo kakvo nitko na bebi ne želi vidjeti. Riječ je o sondi koja, doduše, u Loreninom slučaju život znači.

Ona je, naime, jedini put kojim ova mala heroina može primiti hranu u svoje maleno tijelo, a razlog za to je gotovo nevjerovatan. Lorena je rođena sa sraslim čeljustima. Službeno dijagnoza ove anomalije glasi kongenitalna fuzija maksile i mandibule desno – singnatija. Prevedeno, Lorena ne može otvoriti čeljust, odnosno može je otvoriti maksimalno 2 mm, a to znači da je njezini roditelji ne mogu hraniti na usta ili da joj se primjerice ne može pregledati grlo.

U svijetu je poznato svega 25 ovakvih slučajeva i to u Indiji, Turskoj te nekim afričkim i azijskim zemljama.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije