Tromjesečna beba preminula od gladi, a porodica nije imala novca ni da je sahrani

Radiosarajevo.ba
Tromjesečna beba preminula od gladi, a porodica nije imala novca ni da je sahrani
Foto: Pixabay / Ilustracija
Tromjesečna Maša Đorđević iz Knjaževaca, koja je prema nezvaničnim nalazima obdukcije obavljene u Institutu za sudsku medicinu u Nišu preminula od gladi, sahranjena je na lokalnom groblju.

Beba je bila evidentno neuhranjena, a uslovi u kojima je živjelo ovo nejako biće samo su ubrzali fatalni ishod. Osnovno tužilaštvo je roditeljima Darku Đorđeviću (33) i Milici Janković (28) odredio pritvor pa su bebu sahranili deda i baba po ocu o trošku države, prenosi Srbija Danas.

Roditelji su Mašu početkom sedmice odveli kod doktora u knjaževačkom Domu zdravlja jer "nije htjela da jede". Ljekari su odmah ustanovili da je dijete preminulo. Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad pa je dvoje starije djece ovih nevjenčanih supružnika Vuk (2) i Sara (3) zbrinuto na Dečjoj klinici u Nišu gdje im se saniraju promrzline i ujedi insekata. Mališani nisu životno ugroženi.

"Deda i baba po ocu su prihvatili da sahrane bebu ali je troškove snosio Centar za socijalni rad" otkrio je jedan radnik nadležne službe.

Pored istrage, koja treba da utvrdi nemar roditelja, država je pokrenula i proceduru da se ustanovi ima li odgovornosti i propusta nadležnih službi. Patronažne sestre su imale "problema u kontaktu sa porodicom" pa su od svojih nadležnih tražile da ih oslobode obaveze odlaska u tu porodicu.

Roditelji uhapšenog Darka Đorđevića takođe žive u Knjaževcu ali je čudno da nisu primijetili da su im unučići toliko zapušteni i životno ugroženi. Navodno su posljednji put bili u kući, koja više podseća na deponiju, septembra prošle godine, kad su im pomagali da spreme zimnicu.

"Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kad se rodila mala Maša preminulo im je unuče od kćerke i bili su okupirani tom tragedijom", rekao je jedan od članova rodbine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije