Tri osobe povrijeđene u padu aviona kod Malog Lošinja

Fena
Tri osobe povrijeđene u padu aviona kod Malog Lošinja
/ HGSS
Dvojica stranih državljana su teže, a jedan lakše povrijeđen u padu aviona na jugozapadu Maloga Lošinja te su, zahvaljujući akciji interventnih službi, sva trojica brzo pronađena i zbrinuta.

Prema podacima iz HGSS-a, ta služba dobila je oko 13 sati dojavu da je na području jugozapadnoga dijela Malog Lošinja, u blizini turističkoga naselja Kandija, srušen avion. Javljeno je da se radi o trojici stranih državljana koji su, leteći iznad lošinjskog aerodroma, iz za sada nepoznatog razloga, izgubili kontrolu nad avionom. Trojica pripadnika HGSS-a su već 35 minuta nakon dojave pristupili mjestu nesreće.

Iz HGSS-a ističu da je mjesto nesreće bilo u gustoj šumi i makiji te da su ga, zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova, osiguravali pripadanici javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih društava.

Trojica povrijeđenih su odmah medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Pripadnici interventnih službi su ih prenijeli po zahtjevnom terenu i u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi, a dvojica teže povrijeđenih prevezeni su potom helikopterom u Rijeku, radi daljnje medicinske njege.

Iz HGSS-a još ističu da je ova, nesvakidašnja nesreća pokazala pozitivnu sinergiju svih profesionalnih službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije