Tragičan udes: Voz udario automobil - roditelji poginuli, djeca u bolnici

Radiosarajevo.ba
Tragičan udes: Voz udario automobil - roditelji poginuli, djeca u bolnici
Foto: Blic.rs / Tragedija...

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati u mjestu Zminjak kod Šapca, u Srbiji, život su izgubili muž i žena, dok su njihova dva sina stari šest i osam godina povrijeđeni.

Do nesreće je došlo kada je na putnički automobil na pružnom prijelazu naleteo voz.

Porodica iz sremskomitrovačkog sela Laćarak u trenutku nesreće vraćala se iz Banje Koviljače.

Na mjestu nesreće odmah su intervenisale dvije ekipe hitne pomoći iz Šapca i iz Prnjavora, međutim, za supružnike nije bilo pomoći, dok su djeca prebačena u šabački urgentni centar i u stabilnom su stanju.

Radnici benzijske stanice u blizini pričaju da su samo čuli prasak, a zatim čuli vrisku i zapomaganje. Kada su izašli, ispred njih je bio stravičan prizor.

"Mi smo samo čuli strašan prasak. Kada smo izleteli, imali smo šta i da vidmo. Automobil je bio odbačen nekoliko metara u obližnjoj njivi. Kada smo se približili, odmah je bilo jasno da vozaču i suvozaču nema pomoći. Deca su vrištala zapomagala. Bilo je strašno", ispričao je očevidac ove stravične nesreće.

Od zadobijenih povreda vozač je preminuo na licu mesta, dok je njegova suruga ispala iz automobila i nije davala znakove života.

"Mlađa žena nepomično je ležala desetak metara od automobila. Njeno telo odmah smo prekrili jer je prizor bio užasan. Bilo je jasno da nema pomoći...", pričaju očevici.

Kako su saopštili iz „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primijetio automobil na putnom prijelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vrijeme uspjelo da pređe prugu.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i Železnice, a željeznička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje ove nesreće. Teretna kompozicija sa praznim vagonima, saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

„Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije