Tragedija u Srbiji: Roditelji umrli, 4-godišnjak danima bio sam - spasila ga mačka

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Srbiji: Roditelji umrli, 4-godišnjak danima bio sam - spasila ga mačka
Foto: RAS Srbija / Velika tragedija u Srbiji

Mališan iz okoline Trstenika (Srbija) koji je poslije tragične smrti svojih roditelja četiri dana proveo sam u porodičnoj kući još uvijek čeka da oni dođu po njega...

S.A. (4) iz sela Poljne kod Trstenika, koji je proveo četiri dana sam u kući, pošto su mu roditelji Časlav (57) i Slađana (50) preminuli u bunaru u susjednom selu Stragari, još uvijek ne zna da je ostao bez roditelja, pišu srbijanski mediji.

Kako piše Kurir mališan neprestano doziva mamu i tatu i raspituje se kada će doći po njega.

"On jeste mali, ali je svjestan da mame i tate nema. Niko nema srca da mu kaže da je ostao sam na svijetu. On još uvijek ne zna da su mrtvi, ali primjećuje da se desilo nešto strašno", kaže izvor blizak porodici Anđelković.

Prema njegovim riječima, dječak se od srijede ujutru nalazi u kruševačkoj bolnici, nakon što su ga komšije pronašle samog, smrznutog i izgladnjelog u porodičnoj kući, koja je bila zaključana: "Pretpostavlja se da su Časlav i Slađana još u noći između subote i nedjelje otišli automobilom do susjednog sela da kradu kupus. Kako nisu imali kome da ostave dijete, zaključali su ga u kući. Nažalost, tokom krađe supružnici su upali u bunar i oboje su nastradali. Nesrećni Srećko je tako ostao sam u kući, sve dok prekjuče komšije nisu čule kako plače iz kuće. Tada se otkrila stravična tragedija."

"Pronašli smo ga uplakanog u ledenoj kući. Mučenik se ogrnuo ćebencetom, a s njim je bila i mačka, koja se tri dana nije odvajala od njega i koju je on sve vrijeme grlio. Pošto u kući nije bilo grijanja, maca mu je vjerovatno spasila život jer se sve vrijeme motala oko njega i grijala ga", priča potreseni sagovornik.

On dodaje da je dječak tokom boravka u kući jeo jabuke i palačinke koje mu je mama spremila u subotu.

"Vidi se da su Časlav i Slađana vodili računa o djetetu, ali eto, tragedija ih je zadesila. Njih dvoje su se godinama liječili od steriliteta i na kraju su zahvaljujući vještačkoj oplodnji uspjeli da dobiju Srećka u poznim godinama, njegovo rođenje za njih bila prava i najveća sreća", kaže sagovornik.

Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku, rekao je za Kurir da će brigu o Srećku preuzeti rođaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije