Tragedija u Hrvatskoj: Majka izletjela pred drugi auto, stradala beba

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Hrvatskoj: Majka izletjela pred drugi auto, stradala beba
Foto: Nova TV / Saobraćajna nesreća Ilustracija

Oko 10:20 na cesti Ostrovo - Tordinci, nedaleko od Vinkovaca, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovala dva lična vozila, prenosi Index.

Policija je prvo javila kako ima povrijeđenih osoba, ali je kasnije poslijepodne stigla informacija da je od posljedica nesreće preminulo dvogodišnje dijete, a četiri su osobe povrijeđene.

U međuvremenu je policija objavila i kako je došlo do tragične nesreće.

Naime, 32-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala je ličnim vozilom marke Renault, iz smjera Tordinaca u smjeru Ostrva, zbog neprilagođene brzine u zavoju je prešla na suprotni kolnički trak te je došlo do udara u lično vozilo marke „Volkswagen“ koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Od posljedica saobraćajne nesreće, smrtno je stradalo 2-godišnje dijete koje se nalazilo u vozilu marke Renault, a četiri osobe su povrijeđene te im je pružena ljekarska pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima. Povrijeđeni su 32-godišnjakinja i 5-godišnjakinja iz Vinkovaca, koje su se nalazile u ličom vozilu marke Renault, te u drugom vozilu 43-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Silaša. 

Prema neslužbenim informacijama, dijete se nalazilo u automobilu sa sestrom i majkom. Majka, koja je vozila, završila je u bolnici, a sestra je prošla bez povreda.

Na mjestu događaja državni tužilac je rukovodio uviđajem, a na mjestu nesreće intervenirali su i hitna pomoć i vatrogasci.

Iz policije mole sve sudionike u saobraćaju da pripaze na brzinu kretanja i da prilagode vožnju uslovima na cesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije