Hrvatska / Todorić ostaje u pritvoru: Sudija Luburić nije prihvatio milion kuna

08. 11. 2018. u 18:46:00 Anadolija

Shares:2

Bivši vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić do daljnjeg ostaje u pritvoru istražnog zatvora u Remetincu, odlučio je sudija Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić, koji nije prihvatio ni jamčevinu od milijun kuna, i to zbog opasnosti od bijega.

 

Osnivač Agrokora Ivica Todorić dovezen je iz istražnog zatvora u Remetincu na saslušanje u Županijski sud u Zagrebu u blindiranom policijskom kombiju u 16.30 sati.

Nakon sat i pol vremena Todorićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović na izlasku iz suda su novinare izvijestitli kako njihov branjenik do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Slokovic_Prodanovic_AA.jpg - undefined

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović (Foto: Anadolija)

Sudac istrage Županijskog suda Zoran Luburić je ocijenio kako nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, s obzirom da su svi svjedoci u aferi Agrokor saslušani, osim jednog koji nije u dosegu hrvatskom pravosuđu, no osnovanom je ocijenio mogućnost bijega.

Todorićeva odvjetnica Sloković je kazala kako sudac Luburić nije htio prihvatiti ni jamčevinu od milijun kuna (135.000 eura), koju je ranije, u iznosu od 118.000 funti, prihvatio sud u Londonu.

Dodala je kako je sudac istrage činjenicu da cijelu prošlu godinu Todorić nije bio u Hrvatskoj, nego u Velikoj Britaniji, odakle je jučer izručen Hrvatskoj, uzeo kao otegotnu okolnost zbog mogućeg ponavljanja bijega iz države.

Odvjetnici smatraju kako Todorićev boravak u Velikoj Britaniji nije bio bijeg, nego se zatekao u Londonu u vrijeme pokretanja postupka.

Odvjetnici imaju pravo na žalbu na ovu odluku te su najavili uskoro ulaganje žalbe.

Ivicu Todorića tužiteljstvo tereti za nezakonito izvlačenje više od milijardu (135 miliona eura) iz svoje bivše firme Agrokor.

NEMA KOMENTARA