Titova unuka: "Da mi djed vidi Rvacku danas, sam bi svoju ploču skinuo s trga"

Radiosarajevo.ba
Titova unuka: "Da mi djed vidi Rvacku danas, sam bi svoju ploču skinuo s trga"
Facebook / Index
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u 18 sati objavio kako namjerava preimenovati Trg maršala Tita, i to u Trg Republike Hrvatske.

Bandićev potez izazvao je žestoke reakcije javnosti, među kojima se našla i ona Saše Broz, unuke Josipa Broza Tita i pozorišne redateljice.

Broz je putem svog Facebook profila poručila kako joj je žao što se "vlast bavi čovjekom koji je mrtav već 37 godina."

"Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima ispričati jer se oni koje smo birali ne bave VAMA / NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37godina. Iskreno mi je žao što je očito kvaliteta života u metropoli manje bitna od imena jednog trga.

Voljela bih vas utješiti i reći "ajd fala Bogu skinuli ga" i ta će tema biti stavljena ad acta... ispričavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog... ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susjedstvu ili otići dalje do Cipra, još dalje do Moskve ili mnogo dalje do Indije.

Tito je otišao u povijest?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.

Vjerujte mi, da bi djed da vidi Rvacku danas sam svoju ploču sa trga skinuo. Odavno. Na kraju ispričavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu - a nije nogomet.

A sad... ajmo delat!", napisala je Broz. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije