Taksa košta 300 eura: Odriču se crnogorskog i uzimaju državljanstvo BiH

cdm.me
Taksa košta 300 eura: Odriču se crnogorskog i uzimaju državljanstvo BiH

Osobe koje dobiju otpust iz crnogorskog državljanstva najčešće uzimaju državljanstvo Njemačke, Holandije, Norveške, Slovenije, Bosne i Hercegovine, izvještava CdM na osnovu informacija tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od početka godine do kraja oktobra crnogorskog državljanstva se odreklo 238 osoba. Od 2006. godine su 2.784 Crnogorca dobila otpust iz državljanstva na lični zahtjev, najviše njih tokom 2018.

Građanin Crne Gore za otpust iz državljanstva mora da plati administrativnu taksu koja košta 300 eura, a jedna taksa se plaća ako se rješenje o prestanku državljanstva odnosi na istovremeno sticanje, prestanak ili utvrđivanje državljanstva članova porodice – supružnika i nezaposlene djece.

Odricanje od državljanstva skuplje je ako se podnosi putem diplomatsko-konzularne mreže. Podatak o odricanju od crnogorskog i uzimanju državljanstva BiH posebno je zanimljiv ako se zna da se nerijetko naglašava da će Crna Gora biti naredna članica Europske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije