Svjedok nesreće opisao kako je poginuo poznati reper Gru

Radiosarajevo.ba
Svjedok nesreće opisao kako je poginuo poznati reper Gru
Foto: RAS Srbija / Očevici su rekli da prizor bio stravičan

Vladimir Polča, vlasnik privatnog broda, koji je sa suprugom Milijanom jučer popodne plovio Dunavom, bio je svjedok nesreće u kojoj je život izgubio poznati reper Dalibor Andonov Gru. Sve se dešavalo na polovini Velikog ratnog ostrva sa banatske strane.

Poznati detalji tragedije: Kako je poginuo reper Gru

"Supruga i ja smo izašli da plovimo zbog talasa, jer volimo ekstremnije vremenske uslove. Oko tri sata duvala je jaka košava, pa je vrijeme za plovidbu bilo idealno. Ispred nas, na 150 do 200 metara vidjeli smo kajtera i crveni gumeni čamac. Odjednom, sa strane Pupinovog mosta dunuo je snažan sjeverni vjetar. Bukvalno u roku od 10 sekundi vidjeli smo kako vjetar diže kajtera, a onda ga udara o vodu. Bio je to ozbiljan pad, izgledalo je kao da je fića sa visine pao u vodu jednom, uzletio, pa pao još jednom", prepričava za Blic Vladimir stravičnu scenu.

Poginuo reper Gru iz Srbije

U tom trenutku porodica Polča nije znala da li je osoba koja je upravljala kajtom povrijeđena ili ne, ali su spazili da je crveni gumeni čamac za manje od minuta stigao do mjesta na kom je kajter pao.

"Munjevito su odvezli kajtera ka Zemunu. Supruga i ja smo se borili protiv vjetra i pokupili platno od kajta, pa smo krenuli za njima. Kad smo stigli, vidjeli smo kako nekoga masiraju nasred čamca", priča Vladimir i dodaje da su on i supruga sačekali Riječnu policiju i Hitnu pomoć.

"Nadali smo se da će sa kajterom sve biti u redu. Jednom momku iz čamca sam predao platno i tad sam pitao šta se dogodilo. Zahvalio je što smo donijeli platno, ali je rekao da vijesti nisu dobre i da je mladić poginuo. U tom trenutku nismo ni znali o kome se radi, tek naknadno smo čuli da je u nesreći stradao Gru", kaže Vladimir.

Polča dodaje da je kod Nautičkog kluba Zemun, gdje su Gruovi prijatelji dovezli čamac, saznao da je poznati reper juče kupio kajt kojim je danas otišao na posljednje putovanje.

Podsjetimo, poznati srbijanski reper stradao je u ponedjeljak oko 15.20 sati. Iako su ga prijatelji brzo izvukli iz vode, za Grua nije bilo spasa.

Očevici su rekli da prizor bio stravičan.

"Već je bio plav kada smo ga izvukli i najvjerovatnije se onesvijestio od udarca", rekli su očevici za Blic.

Gru je iza sebe ostavio ženu Danicu i dvoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije