Susjedi pokucao na vrata i rekao: "Maco, zovi policiju. Ubio sam čovjeka"

Radiosarajevo.ba
Susjedi pokucao na vrata i rekao: "Maco, zovi policiju. Ubio sam čovjeka"
Jutarnji.hr / Ilustracija
Mirko Kulić je u svojoj kući u Donjim Stativama u općini Netretić, u Hrvatskoj, iz puške ubio zasad nepoznatog mladića koji je, navodno, također s područja Netretića.

Iako još uvijek nije poznato zbog čega je Mirko Kulić u svojoj kući u Donjim Stativama iz puške ubio mlađeg muškarca, polako na vidjelo izlaze detalji o tom zločinu.

"Molim te, Maco, pozovi policiju. Ubio sam čovjeka", rekao je Kulić susjedi Mariji u ponedjeljak oko 11 sati, nakon što joj je pokucao na ulazna vrata.

Marija je za Jutarnji list ispričala da je Kulić u ruci držao mačetu, a ona ga zbog straha nije pitala ništa, već je odmah nazvala policiju.

"Došao mi je na vrata i zamolio me da pozovem policiju jer da je ubio čovjeka. U rukama je držao mačetu s kojom smo ga viđali po selu zadnja dva tjedna. Nakon što mi je to rekao, oduzela sam se od straha jer je u dvorištu sjedio moj suprug kraj kojeg je Mirko netom bio prošao. Kako je susjed Mirko izgledao? Normalno. Na njemu se nije dalo iščitati da je ugasio nečiji život", ispričala je Marija, koja se prisjetila da je večer prije, oko 21 sat, začula pucanj.

Nakon što je od susjede zatražio da pozove policiju Kulić je odšetao prema selu, a policija ga je zatekla kada je krenuo natrag prema svojoj kući.

Mještani ga opisuju kao teškog i mrzovoljnog čovjeka i uglavnom su zazirali od njega.

Iako još uvijek nije poznato zbog čega je ubio mladića, selom se pronijela priča kako je rekao da je ubio lopova i da više od njega neće krasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije