Suđenje Tonyju Cetinskom: Prijeti mu jedna do osam godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Suđenje Tonyju Cetinskom: Prijeti mu jedna do osam godina zatvora

Suđenje pjevaču Tonyju Cetinskom počinje u utorak, 22. maja. Pulsko Općinsko državno odvjetništvo u januaru ove godine protiv Cetinskog podignulo je optužnicu zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Podignuta optužnica protiv pjevača Tonija Cetinskog, jer je zgazio čovjeka

Podsjetimo, Tony je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani

Pokrenuta istraga protiv Tonyja Cetinskog, objavljeni detalji pogibije pješaka

Odvjetništvo u optužnici navodi da je Tony Cetinski tog kobnog 3. novembra 2017. godine u Rovinju, kada je pregazio Kevljanina, koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko 'zavaljen' u sjedište svog Mercedesa.

Navode kako zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja.

Nadalje, Cetinski se po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat. Isto tako, smatraju da su prednje kamere automobila trebale biti upaljene.

U odvjetništvu se pozivaju na propise Kaznenog zakona, i to iz nehaja. Tonyju prijeti od jedne od osam godina zatvora, piše 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije